Küçükbaş hayvan kategorisinde olan keçiler yetiştiricileri için bir gelir kaynağıdır. Çünkü diğer hayvanların kullanamayacağı düşük kaliteli meralarda yetiştirilebilmekle beraber bu hayvanların hem sütünden hem etinden hem de tüyünden yararlanılmaktadır. Küçükbaş hayvanlardan biri olan keçilerin büyükbaş hayvanlara göre bakımı daha kolaydır. Keçi sütü inek sütüne göre daha az olduğu için fiyatı daha yüksektir. Bu da yine yetiştiriciler açısından bir avantajdır.
Özellikle son dönemlerde hayvansal üretime bakıldığında keçilere talebin arttığı görülmektedir. Bunun sebebi hem bakımının daha kolay olmasından hem de keçiden elde edilen verimdendir. Keçilerde oluşan yağ tabakasından dolayı kışın diğer hayvanlara göre daha az üşümektedirler. Keçilerin koyunlar gibi kendi kendine sürü oluşturması zordur.
Keçilerde de her cinste olduğu gibi yetişkin olanların otlanması yeni doğanlara göre daha kolaydır. Çünkü yetişkin olan keçiler otları tanıdıklarından dolayı beslenme ihtiyacını daha çabuk karşılarlar. Keçiler bitki konusunda da oldukça seçicidirler. Bitkilerin meyveleri, çiçek kısımları ve yapraklarından beslenirler. Ancak bu seçicilik sonrasında bilinmelidir ki daha kaliteli besin elde etmektedirler.
Ayrıca keçilerden elde edilen süt ile dondurma yapılmakta ve bu tüketiciler için çok tercih edilmektedir. Bu da üreticiyi küçükbaş hayvan seçiminde keçi yetiştirmeye yöneltebilecek bir neden olabilir.
Keçi yetiştirmek için bir diğer neden ise sığırlara göre keçilerin gebelik süresi daha kısa, döl verimi ise daha yüksektir. Bununla birlikte keçilerin hareketli olması nedeniyle yedikleri besini, ete ve süte çevirme oranı, koyun ve sığıra göre daha yüksektir.
Ülkemizde keçi yetiştiriciliğinde en fazla kıl keçisi karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’deki meraları en verimli kullanabilen keçi türü olan kıl keçisi, yetiştiriciler tarafından tercih edilmektedir. Ancak diğer hayvanlar gibi kıl keçilerinin de 365 gün bakıma ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Yetiştirici her gün bakımını yapmalı, eğer keçinin sütünden yararlanılıyorsa günde 2 kez sağmayı ihmal etmemelidir.