Silajın diğer bir ismi silo yemidir. Silaj, yeşil yemlerin havasız ortamda fermantasyon yani ekşitilerek elde edilen yeme denir. Sılaj hayvanlar için önem arz eden bir durumdur çünkü kış aylarında istedikleri kaba yem miktarı sadece sılaj sayesinde elde edilmektedir.
Hayvanların verimlerinin sürekli olarak sağlanabilmesi için kaba yem ihtiyaçlarının sılaj yapılmış olan yeşil ve sulu yemlerden karşılanması gerekmektedir. Sılaj yapılmasının en önemli faydalarından biri sılaj yapılacak olan bitkinin erken toplanması ve bu sayede tarlada diğer bitkilere ya da yemlere yer açılmasıdır. Toplanan yer boşalacağından tekrardan bitki ekimine uygun hale gelmektedir.
Silajı yapılacak bitkide yem kalitesinin, silolamak için en yüksek verimin sağlanacağı zamanda hasat edilmelidir. Hasat esnasında bitki haricinde içerisine taş, toprak vs. gibi farklı yabancı maddelerin karışmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Silaj yapılacak bitkinin nem oranı da oldukça önemlidir. Nem oranı yapılacak olan silajın verimini ve kalitesini düşürmektedir.
Hasat edilen bitkilerin saklanması için silo çukuru oluşturulmakta ve vakit kaybetmeden hasat edilen bitkiler oraya götürülmelidir. Fermantasyona bırakılan silolar hiç açılmadan 6 ila 7 hafta kadar bekletilir. Daha sonra hayvanlara yedirilmeye başlanmalıdır.
Buzağılara özellikle 6 aydan sonra yani işkembe gelişimini tamamlandıktan sonra silo yem verilmelidir. Gebeliğinin son zamanlarında ve yeni doğum yapmış hayvanlara verilmelidir. Ayrıca silajların kokusu olduğundan sütçü hayvanlara sağım yapıldıktan sonra verilmelidir.